У травні з’являються свіжі овочі, зелень, ягоди – джерела натуральних вітамінів та антиоксидантів. Це чудовий час, щоб зарядитися енергією, підтримати шкіру та зміцнити імунітет завдяки сезонним продуктам. Окремою перевагою є ще й те, що більшість таких продуктів вирощені без штучних активаторів росту та інших добавок.
Чому важливо їсти сезонні продукти? Вони максимально корисні та зібрані в природний час росту, містять більше вітамінів та мінералів, не перевантажують організм хімією та консервантами, а також дешевші, бо продаються «в сезон».
10 продуктів травня, які варто додати у свій раціон
1. Редис. Вітаміни С, групи В. Очищує організм, стимулює апетит, добре впливає на травлення.
2. Зелена цибуля та кріп. Джерело хлорофілу, антиоксидантів – підтримка шкіри та імунітету.
3. Шпинат. Багато заліза, фолієвої кислоти, покращує стан шкіри, дає енергію.
4. Щавель. Містить вітамін С, органічні кислоти, очищує кров, стимулює обмін речовин.
5. Листя салату. Вітаміни А, К, магній, зволожують шкіру зсередини, підтримують нервову систему.
6. Спаржа. Потужний антиоксидант, що омолоджує клітини, підтримує детокс.
7. Полуниця. Джерело вітаміну С, біотину, сприяє природному блиску шкіри, зміцнює судини, покращує стан волосся.
8. Молодий горошок. Рослинний білок, вітаміни групи В. Дає енергію, підтримує м’язи та шкіру.
9. Огірки. Багато води, калію. Зволожують шкіру, виводять зайву рідину.
10. Ревінь. Джерело антиоксидантів, вітамінів. Покращує травлення, підтримує печінку.
Що пити у травні
Сезонні продукти можна вживати як самостійно, так і у салатах, смузі, зелених супах, у запіканках або як гарнір.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також