Facebook Pixel

Можна вживати щодня: 4 продукти, що підвищують продуктивність та енергію

Правильне збалансоване харчування – це ключ до стабільної енергії та високої продуктивності. Сьогодні на полицях супермаркетів можна знайти будь-що на будь-яку кишеню і будь-який смак. Однак це не завжди корисно. Наприклад, якщо обирати швидкі вуглеводи, вони дають короткострокове відчуття бадьорості, а згодом сили дуже швидко зникають. У блозі Нововитківської амбулаторії розповіли про чотири доступні продукти, які додадуть сил, допоможуть залишатися у фокусі та працювати на повну.

«Щоб працювати ефективно, потрібна стабільна енергія, а не різкі скачки цукру в крові. Включайте ці продукти в раціон, і ваш рівень енергії буде стабільним без стрибків і втоми», – кажуть фахівці.

Так, найперший пункт – це горіхи. Вони можуть бути різні – волоські, мигдаль, фундук, кеш’ю. Це магній, здорові жири та білок, які підтримують мозок і нервову систему. До того ж горіхи – це повільні вуглеводи, які забезпечують стабільний рівень цукру в крові та мають високий вміст Омега-3.

Другий продукт – це авокадо. Містить корисні жири та калій, покращує роботу мозку та серця, підтримує рівень енергії, дає довге відчуття ситості без стрибків глюкози. Його можна додавати до салатів, робити тости тощо.

Чудовим перекусом також стане темний шоколад, але треба звертати увагу на склад – відсоток какао там має бути щонайменше 70%. Флавоноїди у складі покращують кровообіг у мозку, підвищують концентрацію, а теобромін – м’який стимулятор, що дає енергію без різких спадів, як від кави.

depositphotos-173804966-s.jpg

І четвертий продукт, який найчастіше вживають на сніданок, – це вівсянка. Вона корисна, адже складні вуглеводи дають тривалу енергію без різких перепадів цукру, бета-глюкани покращують травлення та дають відчуття ситості, а вітаміни групи B підтримують нервову систему та розумову активність. Вівсянка – універсальна страва, адже її можна варити на воді або молоці, додавати горіхи, ягоди, варення чи мед.

Подякувати 🎉