Facebook Pixel

ЗСУ вперше знищили російську станцію РЕБ «Дзюдоїст» (відео)

Сили оборони України знищили рідкісну російську станцію радіоелектронної боротьби «Дзюдоїст» біля села Лиманівка на Запоріжчині. Про це повідомляє «Мілітарний».

Український підрозділ аеророзвідки виявив російську станцію РЕБ МКТК-1А «Дзюдоїст» і скоригував на неї українську артилерію.

Знищення російської станції РЕБ «Дзюдоїст»

Це перше задокументоване знищення цього типу російської техніки. Відомо, що вона застосовувалася підрозділом повітряно-десантних військ рф.

«Дзюдоїст» був уражений першим влучанням артилерійського боєприпасу, що, імовірно, свідчить про застосування високоточного артилерійського снаряду M982 Excalibur.

ЗСУ вперше знищили російську РЕБ «Дзюдоїст»

ЗСУ вперше знищили російську РЕБ «Дзюдоїст»

МКТК-1А «Дзюдоїст» – це мобільний автоматизований комплекс РЕБ, який був розроблений і виготовляється російським концерном «Созвєздіє». Він призначений для радіо-, радіотехнічного та спеціального контролю ефективності захисту інформації та оцінки електромагнітної ситуації.

Комплекс розроблений у вигляді модульної кабіни, яка встановлюється на буксоване шасі або двовісну армійську вантажівку КамАЗ 4350.

Комплекс забезпечує контроль безпеки зв’язку та встановлених режимів роботи радіовипромінювальних пристроїв. Також комплекс може застосовуватися в складі сил спеціального призначення для підвищення ефективності та приховування їхніх дій під час виконання спеціальних завдань.

Комплекс оснащений різноманітними засобами радіо- та радіотехнічного контролю, широкодіапазонними приймальними пристроями та аналізаторами спектру.

До складу комплексу входять три автоматизовані робочі місця: для радіо- та радіотехнічного контролю; технічного аналізу та проведення спеціального контролю.

Спеціалізоване програмне забезпечення, встановлене на автоматизованих робочих місцях, дає змогу оперативно відображати результати контролю й аналізу електромагнітного спектру на цифровій карті місцевості та ідентифікувати джерела випромінювання.

Подякувати 🎉