Facebook Pixel

Україна ввійшла в топ країн за захворюваністю на коронавірус

В європейських країнах за 24 лютого зареєстрували 164,4 тис. випадків зараження коронавірусом. У всьому світі підтвердили майже 430 тис. випадків. У світовому антирейтингу Україна займає 17 місце. Так, на 25 лютого в Україні виявили 8,2 тис. заражених, що на 3 тисячі більше, ніж за попередню добу.

Згідно з показниками Міністерства охорони здоров'я, в Київській області коефіцієнт виявлення випадків COVID-19 перевищено на 3,4% — 23,4%, а тому регіон ризикує опинитися в «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки. Водночас Чернівецька та Івано-Франківська області, як і раніше, входять до «червоної» зони, Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільська області — до «помаранчевої», а всі інші — «жовтої».

Скріншот: сайт Worldometers

Скріншот: сайт Worldometers

Варто також відзначити, що в Європі лідерами з розповсюдження є такі країни як Франція, Італія і Чехія. Україна ж у країнах Європи посідає восьме місце.

На теперішній час у світі діагностували 113 млн випадків зараження, 88 млн одужали, 2,5 млн померли. Хворих — 21 млн.

Контекст. 24 лютого в Україні почалася вакцинація. Перше щеплення проти коронавірусу зробили препаратом Covishield. Її отримав лікар-реаніматолог ковідного відділення Черкаської обласної лікарні Євген Горенко. У Києві кампанія стартувала 25 числа цього місяця.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉