Facebook Pixel

Зеленський зустрівся з головою МАГАТЕ: підсумки

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі. Темою розмови був зокрема стан Запорізької АЕС після підриву Каховської ГЕС.

Про це пише прес-служба Офісу Президента.

Під час зустрічі було обговорено конкретні кроки, які необхідно здійснити для мінімізації ризиків і недопущення інцидентів на ЗАЕС, а також шляхи взаємодії з МАГАТЕ для цього.

Володимир Зеленський підтримав пропозицію Рафаеля Гроссі відправити в Україну групу експертів МАГАТЕ для оцінки наслідків підриву Каховської ГЕС та підготовки пропозицій щодо конкретних напрямів допомоги для їх подолання. Він наголосив на тому, що цій місії буде надане повне сприяння з боку причетних українських установ.

Нагадаємо, що Станом на 10 червня 2023 року рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС стабільний та становить 16,67 м. Цього цілком достатньо для забезпечення потреб станції.

Енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉