Facebook Pixel

Підрив Каховської ГЕС: водосховище втрачає воду, ситуація на Запорізькій АЕС стабільна

Рівень Каховського водосховища в районі Нікополя на 8:00 ранку 10 червня 2023 року становить 10,42 м, або на 1,3 м нижче за попередню добу.

Про це повідомило «Укргідроенерго».

Quote«Втрачено понад третину води з Каховського водосховища, яку накопичили завдяки весняному водопіллю», — підкреслюють в компанії.

Водосховище продовжує втрачати воду – за дві години вона опустилась на 13 см.

Українські гідроелектростанції понизили потужність, щоб зменшити наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС. ГЕС продовжують акумулювати воду у верхніх водосховищах Дніпра – щоб мати літній запас для екологічних пропусків.

Для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС перш за все потрібні помпи та паливо

Коли вода досягне критичного рівня, а населення евакуюють з затоплених територій, має початись етап усунення наслідків катастрофи.

Quote«Ми приблизно прораховуємо обсяги робіт, також розробляється детальний проєкт по необхідних матеріалах та механізмах, щоб також зрозуміти, скільки це буде потребувати часу. Ми вже бачимо, що потрібно буде біля трьох місяців, щоб побудувати перемичку і зупинити витік води, спрацьовування Каховського водосховища», – пояснив Ігор Сирота, гендиректор «Укргідроенерго».

У великій кількості необхідні насоси для відкачування води та допомога з паливом, підкреслюють в «Укргідроенерго».

Ситуація навколо Каховської ГЕС на 10 червня 2023 року – коментує гендиректор «Укргідроенерго» / відео

Ситуація на Запорізькій АЕС на 10 червня 2023

Станом на 10 червня 2023 року рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС стабільний та становить 16,67 м. Цього цілком достатньо для забезпечення потреб станції, підкреслюють в НАЕК «Енергоатом».

Компанія нагадує, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Ситуація на Запорізькій АЕС на 10 червня 2023 року стабільна, води в ставку-охолоджувачі вистачає — Енергоатом

Ситуація на Запорізькій АЕС на 10 червня 2023 року стабільна, води в ставку-охолоджувачі вистачає — Енергоатом

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉