Facebook Pixel

Як змінилася зарплата в різних областях України — статистика

Work.ua провів велике дослідження зарплат і виявив, наскільки різні міста та області залежні від подій на фронті та де зарплати підняли більше.

Де відбувалося найбільше та часткове зростання середніх зарплат в Україні


Найбільше зростання середніх зарплат, до 23%, відбулось у містах на заході країни: Івано-Франківську, Луцьку, Львові, Рівному, Тернополі, Ужгороді, Хмельницькому, Чернівцях. Там рівень заробітної плати впродовж року підвищувався для молодших спеціалістів з мінімальними навичками роботи, з досвідом роботи не менше 2-3 років й фахівців із найрозвинутішими професійними навичками, на керівних посадах.

Подібна ситуація і з центральними регіонами країни: Вінницею, Кропивницьким, Полтавою, Черкасами — там зарплати в середньому зросли на 17%. Виняток — зарплати спеціалістів із найрозвинутішими професійними навичками, на керівних посадах у Полтаві. Там впродовж другої половини 2022 року відбулося просідання (зарплати впали з 18 000 до 17 000 грн), а згодом повернення та утримання того ж рівня зарплат.

Загалом тенденція на зростання зарплат на заході та в центрі України є найбільш стійкою та плавною, бо там з минулого року зарплати в основному збільшувалися поступово та щоквартально. Тож зараз показують найбільші відсотки приросту.

Зарплати на півночі України майже для всіх категорій кваліфікації працівників показали зростання рік до року, але найбільшим воно є для молодших спеціалістів з мінімальними навичками роботи в Сумах та Житомирі (зростання для цієї категорії склало 25% та 22% відповідно). Загалом середні зарплати в цих двох містах збільшилися на 9% та 17%.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉