Facebook Pixel

Zara закриває магазин на Хрещатику: що стало причиною

Компанія Inditex, власниця майже десятка популярних у світі брендів, вирішила закрити свій магазин Zara в центрі Києва. Причиною послужили комерційні причини, розповіло Forbes джерело в головному офісі компанії.

Quote«Це окреме закриття, що чітко відповідає комерційним причинам, як ми робимо на всіх ринках, де працюємо», — наголосив співрозмовник видання.

Решта інших магазинів Inditex, який є власником брендів Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Berschka, Stradivarius, Oysho та ZaraHome, в Україні не працюють від першого дня російського повномасштабного вторгнення. Однак у торговельних центрах за магазинами компанії досі зберігаються площі.

Загалом до війни в Україні Inditex мала 75 магазинів. Той, що закривається на Хрещатику, був першою торговельною точкою компанії в нашій країні.

Контекст. Нагадаємо: з 24 лютого досі не відновили свою роботу в Україні H&M, IKEA, Decathlon та інші. Розглядаючи питання щодо відновлення роботи в Україні, міжнародні бренди передусім звертають увагу на питання безпеки. Це стосується як українських, так і міжнародних компаній.

McDonald's, хоча також повністю тимчасово зупинив роботу в Україні з початку війни, наприкінці вересня почав поступово відчиняти двері своїх закладів для відвідувачів у деяких містах України. У Києві перші ресторани мережі відновили роботу на лівому березі 20 вересня, за тиждень — ще сім, однак лише на доставлення. 30 вересня McDonald's уже відкрив перші 10 закладів для відвідування.

Подякувати 🎉