Facebook Pixel

Офіс президента пройшовся жорсткою критикою по ЗМІ, що опублікували закон Зеленського про олігархів

В Офісі президента відреагували на опублікований редакцією ZN,UA текст законопроєкту про олігархів. Там заявили, що він не відповідає тексту, підготовленому Офісом.

У коментарі «Українській правді» радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що законодавча робота — це процес, який має свої етапи, і першим із них є реєстрація відповідного законопроєкту в парламенті або хоча б його офіційна презентація.

Quote«Це точно не відбувається у формі публікації чиїхось фантазій про можливий законопроєкт або у формі «зливу» до якогось із засобів масової інформації якихось ніким не підтверджених і взагалі незрозумілих варіантів. Те, що опубліковано сьогодні в ЗМІ, не є текстом підготовленого законопроєкту», — сказав він.

У коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» Подоляк уточнив, що документ мають презентувати й зареєструвати в парламенті, після чого з ним почнуть працювати в комітетах, у першому читанні, у другому читанні й розглядати поправки. Відповідно фінальний варіант здебільшого змінюється, пройшовши всі етапи законодавчої роботи, тому зараз не можна серйозно говорити про те, яким буде закон про деолігархізацію після ухвалення парламентом.

На цю заяву вже відреагували в ZN,UA. Там заявили, що не видаватимуть своє джерело.

Quote«У зв'язку із цим ZN,UA вважає за необхідне зазначити таке. Михайлу Подоляку брехати як дихати. Якщо ОП хоче в такий спосіб змусити ZN,UA видати джерело — не вийде. А якщо команда Зеленського, знявши реакцію на свою хитро-убогу нормотворчість, відкоригує законопроєкт, то ми тільки за. Не дякуйте», — пише видання.

Контекст. Раніше президент Володимир Зеленський, який став ініціатором закону про олігархів, розкрив його деталі.

Подякувати 🎉