Facebook Pixel

Українці купують приблизно 70 тонн кавунів на день — «Сільпо» радить, як вибрати найкращий

Українці купують близько 70 т кавунів на день — Сільпо радить, як вибрати найкращий

Українці купують близько 70 т кавунів на день — Сільпо радить, як вибрати найкращий

На полицях магазинів сьогодні можна придбати кавуни з Одещини, Миколаївщини, частково Вінниччини та Кропивниччини. І, звісно, незначні за кількістю, але, можливо, найдорожчі серцю — з деокупованої правобережної Херсонщини. І якби не сильні дощі, то ми б сьогодні мали несподівано солодкі ягоди додатково ще й із Закарпаття. Мережа супермаркетів «Сільпо» ділиться порадами, як саме вибрати найкращий кавун.

  • Порада перша. Подивіться на смуги. Колір кавуна вказує на стиглість. Придивіться до кавунів, які мають чіткі й виразні смуги. Краще обирати тьмяний кавун. Якщо плід дуже блищить, це означає, що він ще не дозрів.
  • Порада друга. Знайдіть жовту пляму. Вона показує, де лежав плід на землі перед збором врожаю. Пляма має бути кремово-жовтою або майже помаранчевою, що говорить про насичений аромат. Якщо пляма біла або світло-жовта, це означає, що кавуну бракує аромату.
  • Порада третя. Огляньте стебло («хвостик»). Воно має бути сухим і жовто-коричневим. Зелене стебло може означати, що кавун ще не дозрів.
  • Порада четверта. Постукайте по плоду. Якщо кавун звучить глибоко та глухо, у ньому більше води — тож, ймовірно, він стиглий. Якщо звук вище й щільніше, це може означати, що кірка занадто товста і ягода ще не повністю дозріла.
  • Порада п’ята. Не купуйте нітрат-тестери, бо вони не працюють. Ці прилади показують загальну кількість різних солей у продуктах, зокрема й корисних для організму, а не окремо солей азотної кислоти (нітратів). Використовувати такі прилади до всіх продуктів не варто, оскільки загальна кількість солей залежить від погоди, ґрунту, ареалу та технології вирощування.

Зараз українці купують приблизно 70 тонн кавунів на день. Та найбільш «гарячі» дні ще попереду – у другій половині серпня. Саме тоді ми очікується також і найбільшу пропозицію баштанних і, відповідно, найнижчу ціну.

Подякувати 🎉