Facebook Pixel

Володимир Зеленський скасував список заборонених до приватизації підприємств

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким скасовується перелік об'єктів, що не підлягають приватизації. Про це на сьогоднішньому пресбрифінгу заявила заступник глави Офісу президента Юлія Ковалів, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

Вона зазначила, що цей закон діяв в Україні з 1999 року, а в останні кілька років він заважав запустити велику приватизацію в країні.

Також Ковалів заявила, що Зеленський підписав указ про передачу п'яти підприємств Фонду держмайна. Мова йде про готелі «Дніпро», про держпідприємства «Чайка», «Центрсервіс», «Технобуд» та «Українські телекомунікаційні мережі».

Вона також зазначила, що найближчим часом Фонду держмайна передадуть ще дев'ять об'єктів, зокрема комплекс «Пуща-Водиця», будинок відпочинку «Конча-Заспа» та готель «Україна».

Водночас Ковалів уточнила, що список об'єктів, які підлягають приватизації, має сформувати Кабінет міністрів і передати для голосування у Верховну Раду. Це повинно відбутися протягом трьох місяців.

  • Контекст

Верховна Рада 3 жовтня прийняла законопроєкт №1054-1 і скасувала список заборонених до приватизації держпідприємств. Кабмін протягом трьох місяців після того, як цей закон набуде чинності, повинен розробити та подати на розгляд парламенту список стратегічних об'єктів, де Україна не може продати контрольний пакет акцій.

Подякувати 🎉