З 1 вересня ресторанам Києва дозволили продовжити робочий день на годину: працювати до 23:00. Додаткова година вже принесла деяким закладам збільшення прибутків. Експертка ресторанного бізнесу Ольга Насонова розповіла , в яких ресторанах стало більше клієнтів та зросла виручка.
У перший тиждень вересня, за спостереженнями Насонової, зазвичай і в мирний час ресторани відчувають зменшення потоку клієнтів та відповідно прибутків. Так було і цього року. Вже на другому тижні завдяки додатковій робочій годині у ресторанах виручка зросла в середньому на 10%, а у барах — навіть до 15-20%. Бо саме продаж алкоголю у цей час є найбільш привабливим аспектом для відвідувачів.
«Найбільше це вплинуло на заклади у спальних районах, — розповідає Насонова. — Це спальні житлові масиви з багатоповерхівками або недорогі ЖК, де не стало менше людей. Якщо там люди навіть виїхали, на їхні місця приїхали переселенці з інших регіонів, тому що там недорогі квартири під оренду».
Експертка наголосила, що люди намагаються не їхати далеко від дому або від місця роботи, щоб відпочити ввечері. Це пов’язано з цінами на таксі, які суттєво зростають за пару годин до комендантської години. Тому у спальних районах відвідувачі можуть затримуватися майже до закриття, а ближче до центру о 22:30 в закладах вже майже порожньо.
«Я спостерігаю, що у тих районах, які у Києві вважаються небезпечними, людей або немає, або їх дуже мало. Наприклад, біля урядового кварталу або нічого не працює, або менше затребувано», — зауважила Насонова.
Також не відчули змін у роботі ресторани, що знаходяться біля деяких ЖК Печерського району та в інших преміальних мікрорайонах. Від початку повномасштабного вторгнення там виїхало близько 50% мешканців. Тому навіть додаткова година не впливає на виторги місцевих барів.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також