Facebook Pixel

Ресторани Києва тепер працюють до 23:00, як це вплинуло на виторги

В ресторанах Києва зросли виторги після дозволу подовжити роботу до 23:00. Фото Freepik

В ресторанах Києва зросли виторги після дозволу подовжити роботу до 23:00. Фото Freepik

З 1 вересня ресторанам Києва дозволили продовжити робочий день на годину: працювати до 23:00. Додаткова година вже принесла деяким закладам збільшення прибутків. Експертка ресторанного бізнесу Ольга Насонова розповіла The Page, в яких ресторанах стало більше клієнтів та зросла виручка.

У перший тиждень вересня, за спостереженнями Насонової, зазвичай і в мирний час ресторани відчувають зменшення потоку клієнтів та відповідно прибутків. Так було і цього року. Вже на другому тижні завдяки додатковій робочій годині у ресторанах виручка зросла в середньому на 10%, а у барах — навіть до 15-20%. Бо саме продаж алкоголю у цей час є найбільш привабливим аспектом для відвідувачів.

«Найбільше це вплинуло на заклади у спальних районах, — розповідає Насонова. — Це спальні житлові масиви з багатоповерхівками або недорогі ЖК, де не стало менше людей. Якщо там люди навіть виїхали, на їхні місця приїхали переселенці з інших регіонів, тому що там недорогі квартири під оренду».

Експертка наголосила, що люди намагаються не їхати далеко від дому або від місця роботи, щоб відпочити ввечері. Це пов’язано з цінами на таксі, які суттєво зростають за пару годин до комендантської години. Тому у спальних районах відвідувачі можуть затримуватися майже до закриття, а ближче до центру о 22:30 в закладах вже майже порожньо.

«Я спостерігаю, що у тих районах, які у Києві вважаються небезпечними, людей або немає, або їх дуже мало. Наприклад, біля урядового кварталу або нічого не працює, або менше затребувано», — зауважила Насонова.

Також не відчули змін у роботі ресторани, що знаходяться біля деяких ЖК Печерського району та в інших преміальних мікрорайонах. Від початку повномасштабного вторгнення там виїхало близько 50% мешканців. Тому навіть додаткова година не впливає на виторги місцевих барів.

Подякувати 🎉