Facebook Pixel

Укрзалізниця провела тестовий інтермодальний рейс Київ — Будапешт

АТ «Укрзалізниця», австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria та німецький вагонний оператор VTG провели тестовий інтермодальний рейс з перевезення напівпричепів за маршрутом Київ — Будапешт.

Про це пише УЗ.

Quote«Цим рейсом ми розпочали реалізацію проєкту інтермодальних перевезень між Україною та країнами Європи і плануємо надалі спільно розвивати цей маршрут до Відня, як нещодавно було домовлено», — розповів директор з комерційної роботи та логістики АТ «Укрзалізниця» Тимофій Мураховський.

Так, було проведено пілотне контрейлерне відправлення завантажених автомобільних напівпричепів зі станції Київ-Ліски призначенням на станцію Будапешт. Навантаження та всі необхідні операції здійснено на Київському та Чопському контейнерних терміналах Філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця». Перевезення було виконано в контрейлерних платформах АТ «Укрзалізниця» з перевантаженням на станції Чоп у контрейлерну платформу стандарту євроколії (1435 мм), надану німецьким оператором VTG. Тяговий рухомий склад після перевантаження було надано Rail Cargo Austria.

Quote«Контрейлерна технологія дозволить розширити коло клієнтів залізниці та переключити вантаж з автомобільного транспорту на залізничний», — додав Тимофій Мураховський.

Наразі сторони також опрацьовують усі питання щодо швидкого митного оформлення імпортно-експортних операцій інтермодальних перевезень.

Крім того, у рамках співпраці з Литовською залізницею (LTG) наступного тижня планується тестове перевезення за маршрутом Каунас — Київ — Каунас.

Нагадаємо, що 14 вересня АТ «Укрзалізниця» та австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria підписали спільний меморандум. Сторони домовились про спільну роботу з розвитку інтермодального залізничного сполучення між Україною та Австрією.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉