Укрзалізниця презентувала медичний евакуаційний потяг

Укрзалізниця презентувала медичний евакуаційний потяг. Фото: Фокус

«Укрзалізниця» вперше продемонстрували медичний евакуаційний поїзд. Всього держкомпанія створила 62 медичних вагони.

Про це пише пресслужба УЗ.

«Перший медичний вагон, який не має аналогів у світі, було створено на початку березня 2022 року. Тоді не існувало жодних креслень та технічної документації, але була велика потреба в таких вагонах. Залізничники й медики за 4 дні переобладнали перший такий вагон. Сьогодні ж загальна кількість вагонів, задіяних у медичній евакуації в Україні, становить 62 одиниці. Дякуємо всім партнерам, з ким реалізуємо цей надзвичайно важливий проєкт. Унікальний досвід залізничників, медиків і військових дає можливість рятувати життя – і це те, чим «Укрзалізниця» займалась і займається від початку повномасштабного вторгнення», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Всі вагони завдяки живленню від генератора повністю автономні й оснащені апаратами штучної вентиляції легень, переливання крові, кардіомоніторами, аспіраторами, іншою медтехнікою. Є навіть вагони-реанімації з кисневими станціями, у деяких вагонах у найбільш критичних випадках є можливість проводити оперативне втручання під час руху поїзда.

«Вагони всередині оснащені медичним обладнанням нового покоління, яке дозволяє не тільки транспортувати, але й надавати лікування в ході евакуації. Його закупка відбувається частково силами «Укрзалізниці», частково – допомогою міжнародних партнерів, волонтерів та меценатів з України. Співпрацюємо з різними країнами та посилюємо допомогу! Водночас, ми бачимо перспективи для курсування медичних вагонів не тільки від фронту до тилових шпиталів. Ми технічно готові до запуску вагонів до і через кордон для лікування та реабілітації наших воїнів. Працюємо з парнерами над реалізацією», – прокоментував віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Фото: «Укрзалізниця» показала медичний евакуаційний потяг

Укрзалізниця презентувала медичний евакуаційний потяг

Укрзалізниця презентувала медичний евакуаційний потяг

Укрзалізниця презентувала медичний евакуаційний потяг

До кінця 2024 року залізничники переобладнають ще 8 вагонів для потреб медичної евакуації та порятунку життів українських захисників.



Читати на The Page