Facebook Pixel

Укрнафтобуріння сплатило 3 млрд грн податків у 2023

ПрАТ ВК «Укрнафтобуріння» спрямувало до державного бюджету 3 млрд грн податків у 2023 році, незважаючи на зупинку видобутку в грудні того ж року.

Про це повідомляє пресслужба «Укрнафтобуріння».

Незважаючи на зупинку видобутку в грудні 2023 року, ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» стало одним із лідерів у сплаті податків на користь держави. Це підтверджено листом від голови Податкового комітету Верховної Ради України Данила Гетманцева.

Quote«Цих результатів вдалося досягти завдяки спеціалістам компанії, які провели ремонт свердловин, змусили працювати дотискну компресорну станцію та сумлінно працюють на енергонезалежність України, видобуваючи природний газ», – йдеться у повідомленні.

У компанії стверджують, що відновлення спецдозволу дозволить компанії стати лідером у сплаті податків і у 2024 році.

Що відомо про «Укрнафтобуріння»

Це одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні, яка здатна видобувати близько 500 млн куб. м природного газу на рік.

З 2010 року компанія розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище (Краснокутський р-н Харківської обл.) із запасами 15 млрд куб. м газу.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року «Укрнафтобуріння» на виконання рішення шостого апеляційного адміністративного суду зупинило видобуток газу та конденсату на Сахалінському нафтогазоконденсатному родовищі.

Раніше The Page повідомляв, що ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння», що належало Ігорю Коломойському, втратило ліцензію на розробку перспективного Сахалінського родовища газу у Харківській області.

АРМА подало касаційну скаргу на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду. Агентство намагається скасувати рішення про відбирання спецдозволу у «Укрнафтобуріння» на користування Сахалінським родовищем.

Відновлення видобутку дозволить ПрАТ «Укрнафтобуріння» дати державі ресурс, сплачувати податки та розвивати галузь.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉