Facebook Pixel

Укргідроенерго позиватиметься до рф за підрив Каховської ГЕС

Укргідроенерго позиватиметься до рф за підрив Каховської ГЕС

Укргідроенерго позиватиметься до рф за підрив Каховської ГЕС

»Укргідроенерго» розпочало роботу з двома юридичними компаніями для розробки високорівневої стратегії судових позовів та арбітражу з метою притягнення до відповідальності російської федерації за цілеспрямовані атаки на інфраструктуру та активи компанії, включаючи знищення Каховської ГЕС, а також відшкодування завданих збитків. Про це повідомила пресслужба компанії.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення, у лютому 2022 року російська армія атакувала об'єкти «Укргідроенерго» понад 50 разів, що призвело до втрати близько 2,5 тис. МВт потужностей.

Довідково:

  • Обрання компаній відбулося за допомогою Pro Bono Платформи Секретаріату Енергетичного співтовариства (Energy Community). Дві юридичні компанії спільно зобов'язалися надати 375 годин юридичної роботи безоплатно.
  • Pro Bono Платформа створена у липні 2023 року. Вона дозволяє юридичним компаніям та кваліфікованим незалежним юристам долучитися до зусиль з відшкодування завданих в Україні збитків об'єктам критичної інфраструктури, надаючи будь-яку кількість годин безкоштовно для різних проєктів.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉