Facebook Pixel

Каховську ГЕС відбудують — завершено перший етап проєктування

Директор Каховської ГЕС Олег Пащенко оголосив про завершення першого етапу проєктних робіт відбудови гідроелектростанції.

Про це повідомила пресслужба «Укргідроенерго».

18 липня Уряд затвердив постанову про експериментальний проєкт відбудови Каховської ГЕС.

Quote«На сьогоднішній день успішно завершили перший етап проєктних робіт. У розробці проєкту брали участь фахівці «Укргідропроєкту» спільно з профільними інститутами. Цей етап включав проєктування споруд у складі підготовчих заходів Каховського гідровузла, а також проєктування та будівництво підпірної споруди у нижньому б'єфі Дніпровської ГЕС», – повідомив він.

Пащенко зазначив, що проєктні роботи неможливо зробити поспіхом. Тож наразі створюється підґрунтя для подальшої відбудови.

Quote«Після відновлення контролю над територією розпочнеться другий етап проєкту, що включатиме обстеження, демонтаж пошкоджених споруд і конструкцій, розробку проєкту будівництва гідроелектростанції (ГЕС) та будівництво інших споруд. Це все буде входити у загальний план підготовчих заходів для відновлення Каховського гідровузла», – додав директор станції.

Скільки втратила Україна від підриву Каховської ГЕС?

Відомо, що збитки від руйнування Каховської ГЕС до цього часу не підраховані. Загальні розміри втрат для України можна буде сповна оцінити лише після деокупації всіх територій. За даними ООН, вони сягають більше $14 млрд. Втрата самої Каховської ГЕС попередньо оцінюється у $1,2 млрд США.

Раніше The Page повідомляв, що генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота заявив, що Каховську ГЕС планують відбудувати після деокупації території Херсонщини, до того ж робитимуть це пришвидшеними темпами.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉