Facebook Pixel

Аварійність Київської ГЕС – проросійський фейк — «Укргідроенерго»

Аварійність Київської ГЕС – проросійський фейк — Укргідроенерго

Аварійність Київської ГЕС – проросійський фейк — Укргідроенерго

У телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику, розганяють фейкові жахалки про аварійність Київської ГЕС. Про це повідомляє пресслужба «Укргідроенерго».

З останніх — фейк, що нібито українська влада заявила про те, що Київська ГЕС на 93% є аварійною. Мовляв, відповідні служби не дбають про безпеку ГЕС і це може призвести до затоплення окремих територій. Як доказ автори публікують карту Києва, на якій є умовні позначки щодо ймовірних затоплених районів столиці.

Quote«Насправді жодних офіційних заяв від влади про це не було. Тобто теза про «аварійний стан Київської ГЕС» – пропагандистське вкидання», — наголошується в повідомленні «Укргідроенерго».

За допомогою зворотного пошуку Google вдалося знайти фото мапи, на якій показано почергове затоплення районів Києва в разі прориву дамби. Її створило та опублікувало одне з українських медіа, посилаючись на неназваних у матеріалі експертів, ще у 2012 році. Тобто вона стосувалася іншого часу, інших загроз, не має достовірних джерел і нічого не говорить про владні заяви та 93% аварійність дамби.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉