Facebook Pixel

«Укренерго» розмістила облігації на $825 млн під 6,875% для виплат власникам підприємств «зеленої» генерації

«Укренерго» розміщує «зелені» єврооблігації обсягом $825 млн із терміном обігу п'ять років під 6,875%.

Підсумковий попит на єврооблігації компанії становив близько $2,1 млрд, повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в банківських колах.

Організаторами розміщення виступають BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs та Укрексімбанк.

Історія випуску «зелених» облігацій «Укренерго»

У жовтні Кабінет Міністрів України надав «Укренерго» держгарантії обсягом до 22,8 млрд гривень ($865 млн за курсом на момент виходу ухвали) для випуску єврооблігацій з метою погашення боргів за електроенергію, вироблену з відновлюваних енергоджерел (ВДЕ).

Згідно з документом, Міненерго України спільно з «Укренерго» та ДП «Гарантований покупець» мають забезпечити спрямування запозичених коштів на погашення заборгованості, що виникла за договорами купівлі-продажу електроенергії за «зеленим» тарифом, укладеними між «ГарПоком» і підприємствами галузі ВДЕ.

За словами голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького, компанія розраховує забезпечити повне погашення боргів перед виробниками «зеленої» електроенергії за допомогою випуску єврооблігацій та власних коштів.

«Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

Подякувати 🎉