Facebook Pixel

Україна отримала €1,5 млрд фінансової допомоги від ЄС

Україна отримала десятий транш макрофінансової допомоги у розмірі €1,5 млрд від Європейського Союзу на 2023 рік. Про це повідомив народний депутат Данило Гетманцев.

Quote«З початку року загальна допомога сягнула вже €16,5 млрд. Розраховуємо отримати останній транш із запланованих у розмірі €1,5 євро до кінця грудня», – передає нардеп.

Україна вже отримала близько $400 млн під гарантію Великої Британії через Трастовий фонд Світового банку. Це частина п’ятого додаткового фінансування проєкту «Підтримка державних видатків для стійкого державного управління в Україні» Peace in Ukraine.

Усі отримані кошти Україна спрямує на фінансування соціальних видатків державного бюджету. Зокрема, на виплату пенсій та іншої соціальної допомоги, підтримання сфери освіти та охорони здоров’я (забезпечення програми державних медичних гарантій) тощо.

До програм відновлення України приєдналася Норвегія. Країна внесла 240 млн норвезьких крон (близько $22 млн) до Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE), заснованого агентством з гарантій інвестицій Світового банку MIGA.

У грудні 2022 року Європарламент погодив надати Україні €18 млрд допомоги у 2023-му.

Подякувати 🎉