Facebook Pixel

MIGA Світового банку застрахувало від військових ризиків M10 Industrial Park у Львові

Міжнародне агентство з гарантування інвестицій Всесвітнього банку (MIGA) надало перші інвестиційні гарантії для приватних інвестицій в Україну. Серед укладених угод — страхування на суму до $9,1 млн для проєкту M10 Industrial Park у Львові.

Про це пише Мінекономіки.

Гарантія видана на будівництво та експлуатацію складського комплексу та супутньої інфраструктури в промисловому парку M10. Страхування покриває воєнні ризики впродовж 10 років.

Quote«Гарантії, надані MIGA, є позитивним сигналом для нових потенційних інвесторів, які розглядають можливості інвестування в Україну. Цей крок відкриває можливості розвитку бізнесу та створення ланцюгів виробництва в різних регіонах України. Ми продовжуємо підтримувати та сприяти програмам страхування воєнних ризиків для приватного сектору в Україні і віримо, що в тісній співпраці з донорами та міжнародною фінансовою спільнотою багато українських та іноземних компаній зможуть подавати заявки і отримувати нові гарантії», — зазначала перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Будівництвом індустріального парку M 10 займається компанія Dragon Capital Томаша Фіали.

Нагадаємо, що 29 травня Верховна Рада прийняла законопроєкт №9015 щодо страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉