Facebook Pixel

Світовий банк почав надавати гарантії страхування воєнних ризиків для України

Багатостороннє агентство з гарантій інвестицій (MIGA) Групи Світового банку розпочинає надавати підтримку реконструкції та економіки України. Сторони підписали відповідну угоду на Конференції з питань відновлення України-2023 у Лондоні. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

MIGA і німецький банківський холдинг ProCredit збільшать гарантії з 17,1 до 40,85 млн євро. Це стосується збільшення інвестицій ProCredit в капітал її української дочірньої компанії АТ «ПроКредит Банк». Мета — підтримка українського малого та середнього бізнесу.

Quote«Малий і середній бізнес отримає доступ до гостро необхідних обігових коштів. Аграрний сектор отримує фінансування, щоб продовжувати експортувати зерно на світові ринки. Крім того, українці зможуть розраховувати на необхідні банківські послуги», — заявив виконавчий віце-президент MIGA Хіроші Матано.

Збільшення гарантій дозволить українській компанії оптимізувати свій існуючий капітал, продовжувати пропонувати необхідні банківські послуги та генерувати нові позики для клієнтів. Програма підтримки діятиме до грудня 2025 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉