Facebook Pixel

Метро на Оболоні та рух поїздів мостом Метро у Києві не зупинять

Метро на Оболоні в Києві не закриють, а рух поїздів на мосту Метро не буде зупинений. Ремонт метрополітену на синій гілці можуть закінчити швидше, ніж за пів року. Про це повідомив перший заступник мера Києва Микола Поворозник в інтерв’ю «Економічній правді».

Quote«На ділянці «Почайна» – «Тараса Шевченка» будуть планові роботи, великих проблем там немає. Рух поїздів, за даними метрополітену, не перекриватимуть. Розглядаються варіанти «човникового руху» (з більшими інтервалами) по одному тунелю, поки другий ремонтуватимуть, але там лінія метрополітену буде працювати», – каже Поворозник.

Рух поїздів по мосту Метро також не планують зупиняти. Поворозник підтвердив, що міст перебуває в аварійному стані, проте це стосується лише автомобільних проїздів. Там проводять протиаварійні роботи, щоб він тримався.

За словами заступника мера, на Оболоні створять іншу схему організації руху: поїзди ніде не розвертатимуться, а по черзі проїжджатимуть цю ділянку по одному тунелю. Інтервали будуть довшими.

Quote«Ми всі звикли до метро. Ситуація з Теремками показує, що це основний вид транспорту, яким користуються. Тому буде додатковий наземний транспорт, щоб задовольнити попит», – каже заступник київського мера.

Поворозник зазначив, що ремонт синьої гілки можуть закінчити швидше, ніж за пів року.

Quote«У будь-якій ситуації є відповідальність за те, що сталося. На мою думку, ми не повинні призначати винного. Досудове розслідування до чогось прийде. Не хочу все валити на попередників, але проблема була закладена ще під час будівництва: двадцять метрів тунелю були зроблені вручну. Це моя думка», – коментує Поворозник можливе звільнення керівника метро за службову недбалість.

У Києві 8 грудня 2023 року зупинився рух метро між станціями Либідська та Теремки через підтоплення метро.

З 9 грудня 2023 року рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбувається від станції «Героїв Дніпра» до «Либідської». З 13 грудня між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» запрацював «човниковий» рух потягів.

Подякувати 🎉