Facebook Pixel

У Черкасах суд передав АРМА оптово-продуктову базу: причини

Суд передав АРМА ПРАТ «Бакалія», якій належить оптово-продуктова база «Бакалія» в Черкасах. Власників підозрюють у допомозі силовим структурам рф. Вартість майна оцінено в майже 100 млн грн.

Про це пише пресслужба ДБР.

Чому черкаську оптово-продуктову базу «Бакалія» передали АРМА

Працівники ДБР встановили, що власник ПРАТ «Бакалія» Лабуть Андрій є громадянином рф і володіє ще понад 15 російськими підприємствами, що працюють у Криму.

За даними ДБР, ці підприємства постачають продукти та тютюнові вироби в установи ФСБ, МВД, Управління справами президента рф тощо. Крім того, постачання здійснювалися до оздоровчого комплексу Управління справами президента рф і санаторія МВД рф.

Що відомо про власників черкаського ПРАТ «Бакалія»

ПРАТ «Бакалія», згідно з даними Youcontrol, на 50% належить російській ТК «Марко». Останньою володіє родина Лабутів. Ще 40% належить українській ТОВ «ТОРГОВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АГРОПРОДУКТ». І ще 10% — Володимиру Расевичу.

Лабуть Андрій є топменеджером корпорації «Ренно». Остання входить до трійки найбільших виробників молочної продукції в росії.

Нагадаємо, що Апеляційна палата ВАКС передала державі основні активи російського олігарха Олега Дерипаски. Загальна вартість майна сягає понад 10 млрд грн.

Подякувати 🎉