Facebook Pixel

Суд арештував нардепа від ОПЗЖ Пономарьова на 2 місяці

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід народному депутату від забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа за життя» Олександр Пономарьову. Суд призначив йому два місяці тримання під вартою без застави. Депутата підозрюють у держзраді.

Про це пише Суспільне

У чому підозрюють нардепа від ОПЗЖ Пономарьова

ДБР вважає, що Пономарьов у перший же день повномасштабного вторгнення рф поїхав з Києва до окупованого Бердянська. Метою переїзду була збереження власних статків та підприємств, що розташовувались в окупованому місті. Заради цього нардеп почав співпрацю з російськими окупантами. Зокрема фірми Пономарьова наразі забезпечують окупантів харчуванням та паливно-мастильними матеріалами. Також, місцеві ЗМІ, які знаходились в його орбіті впливу, транслюють проросійські наративи та пропаганду, вводячи в оману населення Бердянська. У разі доведення вини Пономарьову загрожує до 15 років в'язниці.

Що відомо про Олександра Пономарьова

У політиці Пономарьов більше 20 років. З 2002 по 2006 та 2010-2012 роки він був депутатом Запорізької облради від Соціалістичної партії. 2012 року був обраний до Верховної Ради України, як самовисуванець, де й сидить досі. За свої три каденції встиг змінити безліч фракцій – спочатку Партію регіонів, де успішно проголосував за диктаторські закони, потім «За мир та стабільність», у 2015-2019 роках. — «Воля Народу», а потім «ОПЗЖ». Однак, за словами журналістів, бізнес не покинув, а пов'язаним із ним фірми продовжують отримувати багатомільйонні підряди по всій країні.

Олександр Пономарьов є власником низки бізнесів у Бердянську. Зокрема через родичів він володіє підприємствами «Бердянські жниварки», «Азмол» і «НВП Агрінол», низкою курортів та місцевих ЗМІ.

Багато хто з них потрапляв у корупційні історії. Так, пов'язану з нардепом «Торговий дім Агрінол» звинувачують у дачі хабара у розмірі 1,49 мільйона гривень для перемоги на тендерах з постачання моторної олії для армії.

Іншу фірму з орбіти ПП «Курорті Приазов’я» слідчі Нацполіції звинувачують у шахрайстві на путівках для оздоровлення дітей за бюджетні кошти. Через війну діти відпочивали значно гірших умовах, ніж передбачено договорами.

Нагадаємо, що ДБР передало до суду матеріали розслідування щодо підозрюваного в державній зраді колишнього народного депутата України від забороненої партії ОПЗЖ Олега Волошина.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉