Facebook Pixel

Суд Берліна скасував заборону на українські прапори 8 та 9 травня

Берлінський суд напередодні 8 та 9 травня скасував заборону розміщувати українські прапори поруч з меморіалами Другої світової. Російські залишаються під забороною.

Адміністративний суд у Берліні ввечері 5 травня скасував заборону розміщати українські прапори на радянських меморіалах у парках Трептов, Тіргартен та Шенхольцер Хайде. Про це повідомляє rbb з посиланням на українську організацію «Віче».

8 і 9 травня європейці згадуватимуть 78-му річницю закінчення Другої світової війни в Європі. Поліція Берліна заборонила російські та українські прапори та оркестри навколо радянських меморіалів, а також «лозунги, які за нинішньої ситуації можуть схвалювати чи прославляти війну в Україні».

Українська асоціація «Віче» подала до суду заяву проти заборони на українські прапори – і перемогла. Суд визнав наказ поліції «очевидно незаконним», бо «не було жодних доказів того, що громадська безпека була під загрозою».

Суд дозволив українські прапори та оркестри, але залишив заборону на російські.

Quote"Ми обурені тим, що, як і минулого року, поліція Берліна видала загальний наказ про заборону публічної демонстрації українських прапорів та символів у місцях пам'яті 8-го та 9-го травня. Вони прирівнюються за оформленням та виконанням до російського прапора, георгіївських стрічок та військових символів "V" і "Z". Це тривіалізує агресивну війну росії проти України та демонструє глибоке нерозуміння тих, хто страждає», – прокоментували у «Вічі».
Подякувати 🎉