Facebook Pixel

Конгресс США планує надати Україні далекобійні ракети ATACMS

Конгрессмени США заклали у оборонний бюджет на 2024 фінансовий рік, фінансування для постачання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Про це пише Defense News.

США планує витратити $300 млн на Ініціативу сприяння безпеці України (USAI), яка дозволяє Пентагону укладати нові контакти на виробництво зброї, яка відправлятиметься до України.

У доповіді, що супроводжує законопроєкт, зазначається, що адміністрація Байдена має використати не менш як 80 мільйонів доларів з фінансування USAI на армійські тактичні ракетні системи великої дальності ATACMS.

Також законодавці просять міністра оборони США Ллойда Остіна проінформувати комітет у справах збройних сил Палати представників США «про невиконані або відхилені запити на підтримку» з боку України до кінця 2023 року.

Загальний оборонний бюджет США, як і передбачав Білий дім, має становити 886 мільярдів доларів, що стане найвищим показником з часів Другої світової війни.

Що відомо про ATACMS

ATACMS — ракета класу «земля-земля» з дальністю польоту до 190 миль (300 км). Виробник – американська Lockheed Martin. Її висота складає 4,0 м, діаметр — 610 мм. ATACMS може запускатись з реактивних систем залпового вогню, включаючи реактивну систему залпового вогню M270 та високомобільну артилерійську ракетну систему M142 (HIMARS).


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉