Facebook Pixel

Україна потребує ATACMS: обидві партії Конгресу підтримують надання далекобійних ракет Києву

Обидві партії американського Конгресу виступають за надання українській стороні ракет більшої дальності ATACMS для реактивних систем залпового вогню HIMARS. Про це під час брифінгу повідомила член Палати представників від демократів Еліса Слоткін.

Quote«Я думаю, що ми ясно почули від президента Зеленського, і нам підтвердили сьогодні – українці справді хочуть кілька разів дати по зубах росії до настання зими», – наводить її слова CNN.

Слоткін додала, що в американському уряді вважають за необхідне забезпечити українців зброєю у наступні три-шість тижнів, щоб вони мали змогу здійснити контрнаступ на південному напрямку. Вона наголосила, що відправку в Україну ракет ATACMS, що здатні вражати цілі на відставні до 300 км, підтримує як Демократична, так і Республіканська партія.

Довідка. ATACMS — ракета класу «земля-земля» з дальністю польоту до 190 миль (300 км). Виробник – американська Lockheed Martin. Її висота складає 4,0 м, діаметр — 610 мм. ATACMS може запускатись з реактивних систем залпового вогню, включаючи реактивну систему залпового вогню M270 та високомобільну артилерійську ракетну систему M142 (HIMARS).

Контекст. Минулого тижня Білий дім заявив про існування певного переліку озброєння, які США не передаватимуть Україні для протистояння російській агресії. До їхнього числа входять, зокрема, і тактичні ракети ATACMS.

Подякувати 🎉