Facebook Pixel

США можуть запровадити санкції проти китайських банків через підтримку рф

США розробляють санкції, які можуть відключити деякі китайські банки від глобальної фінансової системи. Це має припинити підтримку Китаєм російського військового виробництва. Про це пише Reuters.

Quote«Ввести санкції на китайські банки є варіантом ескалації, якщо дипломатичні спроби не можуть переконати Пекін обмежити експорт», – кажуть офіційні особи США.

Як наслідки матимуть можливі санкції США на китайські банки

Зараз Китай повільно відновлює економіку і збільшує борги, тому санкції, які можуть відключити деякі місцеві банки від глобальної фінансової системи, становлять особливий ризик для країни.

Quote«Позбавлення банків доступу до долара часто використовують в останню чергу, оскільки такі санкції можуть призвести банки до банкрутства, що вплине на їхніх клієнтів», – кажуть американські чиновники.

США планують за допомогою санкцій підірвати китайсько-російську торгівлю, щоб росія не могла фінансувати свою армію. Держсекретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм ОПК росії, оскільки Пекін був основним постачальником критичних компонентів для зброї.

Останніми тижнями офіційні особи США посилили тиск на Китай, попереджаючи, що Вашингтон готовий вжити заходів проти китайських фінустанов, які допомагають торгувати з рф товарами як цивільного, так і військового призначення.

Як санкції США впливають на світову фінансову систему

Після початку повномасштабної війни Китай і росія збільшили торгівлю в юанях замість доларів, щоб захистити свої економіки від потенційного збільшення санкцій США.

Кілька банків у Китаї, ОАЕ і Туреччині посилили вимоги щодо дотримання санкцій. Через це ставалися затримки або навіть відмови у грошових переказах до москви. Це показує, що обмеження США має сильний побічний ефект, пише Reuters.

Банки також почали вимагати від своїх клієнтів надати письмові гарантії того, що жодна фізична чи юридична особа зі списку санкцій США не бере участі в угоді або не є бенефіціаром платежу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉