Facebook Pixel

СБУ прийшла з обшуками до Київгуми — виробника аптечок для ЗСУ

4 січня Служба безпеки України провела обшуки у ТОВ «Київгума», її дочірніх компаніях та у засновників. Компанія займається виробництвом тактичних аптечок та турнікетів.

Про це пише ЕП, посилаючись на гендиректора компанії Андрія Острогруда.

Quote«Новорічні маски-шоу від СБУ! Сьогодні з 7 ранку в компанії ТОВ «Київгума» та її дочірніх компаніях, а також у засновників проходять обшуки, вручають підозри! Паралізована робота компанії», — зазначив він.

Острогруд заявив, що судові ухвали про обшук датовані ще 22 грудня 2023 року, але правоохоронці прийшли з обшуками лише зараз.

За його словами, обшуки проводяться одночасно за 6 адресами, а також вже оголосили підозру одному з засновників та директорів компаній.

Quote«Маючи інформацію щодо публікацій з боку СБУ, маю на меті завчасно поінформувати за мотив такого тиску, про що напишу згодом (та про що вже неодноразово писав як у соцмережах, так і ЗМІ). Тож ми впевненні, що спростуємо всі сфабриковані докази та сумнівні підстави відкриття цієї справи (а наразі нам вже інкримінують «держзраду»)», — додав Острогруд.
Quote«Ми надамо всі доводи та аргументи, спростуємо чи прокоментуємо ті чи інші «докази», та впевнений, що зможемо надати аргументи, хто саме і за чиєю вказівкою виконує такий тиск. Офіційний пресреліз компанії опублікуємо згодом», — резюмував він.

ТОВ «Київгума» займається виробництвом виробів з гуми, латексу, ПВХ, ТЕП і силікону, виготовляє понад 4000 найменувань продукції. Серед яких, зокрема, тактичні аптечки, турнікети, оклюзійні пов’язки тощо.

Нагадаємо, що 30 травня НАБУ провело обшуки в головному офісі «Укрзалізниці». Слідчі дії були пов'язані з можливими зловживаннями на закупівлях.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉