Facebook Pixel

В Ужгороді СБУ прийшла з обшуком до міськради через розкраданні бюджетних коштів

У середу, 20 грудня, співробітники Служби безпеки України та Національної поліції проводять слідчі заходи у будівлі Ужгородської міськради. Так, СБУ викрила посадовців Ужгородської міськради на привласненні бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт комунальних об’єктів міськради.

Про це повідомляє Управління СБУ у Закарпатській області у Фейсбуці.

За даними слідства, представники Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради спільно із співробітниками «Комунального шляхоексплуатаційного підприємства» систематично здійснювали незаконне присвоєння коштів із місцевого бюджету.

В Ужгороді СБУ прийшла з обшуком до міськради через розкраданні бюджетних коштів

В Ужгороді СБУ прийшла з обшуком до міськради через розкраданні бюджетних коштів

У ході ремонту будівель та споруд комунального підприємства, а також під час закупівлі матеріалів посадовці міськради у змові з підконтрольними їм фірмами-підрядниками привласнили частину бюджетних коштів, завищивши вартість робіт і будматеріалів.

Для реалізації оборудки зловмисники внесли до актів виконаних робіт завідомо неправдиву інформацію. Керівник структури, незважаючи на очевидні порушення умов тендера, підписав акт з висновком про належне виконання послуг.

За результатами ініційованих СБУ експертиз, така оборудка завдала державі збитків на суму майже 700 тисяч гривень.

Співробітники спецслужби провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцями проживання фігурантів, вилучено фінансово-господарську документацію та чорнові записи.

Триває досудове розслідування. Встановлюються всі особи, причетні до розкрадання бюджетних коштів, повідомили в СБУ.

Начальнику одного з відділів Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради та директору комунального підприємства повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Директор фірми-підрядника додатково підозрюється за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉