Facebook Pixel

Київстар 13 грудня відновить домашній інтернет і мобільний зв'язок: СБУ

«Київстар» сьогодні, 13 грудня, планує відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.

Про це пише пресслужба СБУ.

«Цифровій інфраструктурі «Київстару» було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу», — пише державне відомство.

Збій у «Київстарі»: які причини

Причиною стала хакерська атака групи «Сонцепек», за якою стоїть розвідка рф. Хакери знищили внутрішню мережеву інфраструктуру організації, яка забезпечує зв'язком не лише звичайних українців, а й військових. Також перевіряється інформація щодо витоку особистої дані клієнтів компанії: ПІБ, паспортні дані та адреси.

Очільник «Київстару» Олександр Комаров також підтвердив хакерську атаку на компанію, але не назвав ймовірних винуватців злочину.

Також називають серед причин нехтування безпекою самою компанією «Київстар».

Нагадаємо, що вранці 12 грудня у роботі телекомунікаційної компанії «Київстар» стався збій. Користувачі скаржаться на відсутність мобільного зв'язку та неможливість увійти на сайт оператора. Під час спроби входу на сайт «Київстару» видає помилку «сторінка не працює».

Крім того, це призвело до перевантаження інших мобільних операторів, зокрема Vodafone, збоїв у роботі громадського транспорту, світлофорів, терміналів.

Станом на 20:00 12 грудня спеціалісти частково відновили роботу послуг фіксованого зв'язку.

Подякувати 🎉