Facebook Pixel

Делегація VEON у Києві висловила занепокоєння через арешт корпоративних прав «Київстару»

Керівництво телеком-групи VEON під час зустрічі зі співробітниками у Києві висловило занепокоєння через арешт корпоративних прав дочірньої компанії «Київстар». Про це повідомляє пресслужба мобільного оператора.

foto-2.jpg

6 жовтня на ряді урядових вебсайтів з’явилося повідомлення про арешт 100% корпоративних прав «Київстару». Згодом цю інформацію визнали помилковою: насправді арештовано лише 47,8% прав.

Метою заходу було унеможливити доступ до активів російських підсанкційних осіб з LetterOne, яка є міноритарним акціонером VEON. Відомо, що головним бенефіціаром компанії є російський олігарх Михайло Фрідман, проти якого у жовтні 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів санкції.

Занепокоєні інвестори VEON звертаються до урядів

Гендиректор VEON Каан Терзіоглу запевнив, що згадані особи не мають впливу на компанію. Проте американські та європейські інвестори VEON занепокоєні ситуацією та звернулися до своїх урядів з проханням «прояснити ситуацію».

Quote«Ми тут, щоб залишатись в Україні і ми віддані Україні. Ми хочемо, щоб наш бізнес розуміли і відображали його таким, як він є насправді: зразковою історією успіху міжнародних інвестицій в Україні», — заявив Терзіоглу.

Він висловив сподівання, що в Україні існують механізми захисту інтересів міжнародних інвесторів.

Президент «Київстару» Олександр Комаров назвав візит делегації логічним кроком після виходу VEON з росії.

Нагадаємо, 9 жовтня український суд заарештував корпоративні права «Київстару».

Подякувати 🎉