Facebook Pixel

Власник Київстару VEON остаточно виходить з російського ринку

VEON Ltd. оголошує про завершення виходу з росії та продажу своїх активів ПАТ «ВимпелКом» на чолі з генеральним директором «ВимпелКому» Олександром Торбаховим.

Про це пише пресслужба VEON.

Угода не передбачає жодних домовленостей про зворотний викуп і означає повний вихід з російського ринку для VEON.

QuoteГенеральний директор VEON Group Каан Терзіоглу прокоментував: «Закриття продажу та завершення нашого виходу з Росії дозволяють нам повністю зосередити нашу енергію на шляху вперед, задовольнивши зростаючий попит на наших ринках – Пакистані, Україні, Бангладеш, Казахстані, Узбекистані. і Киргизстані – з нашою стратегією цифрового оператора. Мені приємно відзначити, що зараз ми маємо набагато сильнішу позицію для виконання наших стратегічних пріоритетів. Ми хотіли б подякувати всім нашим зацікавленим сторонам і регуляторним органам, включаючи Міністерство фінансів США, які підтримали нашу компанію в цьому процесі».

VEON — це цифровий оператор, який надає конвергентне підключення та цифрові послуги майже 160 мільйонам клієнтів, працюючи в шести країнах, у яких проживає понад 7% населення світу.

Veon є власником української телекомунікаційної компанії «Київстар». 47,9% компанії належать «Альфа- Груп» російського олігарха Михайла Фрідмана. Фрідман вийшов із ради директорів Veon, що володіє «Київстаром», одразу після вторгнення (наприкінці лютого 2022 року). А його частка була заморожена держорганами США та ЄС.




Подякувати 🎉