Facebook Pixel

Фрідман скаржиться, що санкції ЄС зруйнували його життя — Bloomberg

Михайло Фрідман

Михайло Фрідман

Європейський суд загальної юрисдикції почав розглядати позов російського бізнесмена Михайла Фрідмана, поданий до Ради Євросоюзу через санкції, введені проти нього після повномасштабного російського вторгнення в Україну. Про це повідомляє Bloomberg.

Адвокат олігарха Тьєррі Марембер заявив, що життя Михайла Фрідмана було «знищено» після того, як він потрапив під санкції ЄС.

На слуханні команда юристів Фрідмана відкинула звинувачення ЄС у тому, що він є союзником президента росії володимира путіна, підтримав агресію проти його рідної України й отримав вигоду від неї.

Quote«Це дуже негативно вплинуло на його життя, і це нічим не обґрунтовано», — сказав адвокат Тьєррі Марембер, описавши докази ЄС як такі, що «не заслуговують на довіру».

Фрідман є одним із найвидатніших російських бізнесменів, який заробив мільярди в банківській сфері, на нафті та роздрібній торгівлі. Після того як у 2013 році він і його партнери поклали в свою кишеню 14 млрд доларів від продажу нафтової компанії ТНК-ВР контрольованій державою «Роснєфті», він переїхав до Великої Британії, щоб створити приватну інвестиційну компанію, яка інвестує в бізнес по всьому світу.

ЄС і Велика Британія наклали санкції на Фрідмана та його партнерів невдовзі після початку повномасштабного вторгнення, заморозивши його активи. Він залишився в Лондоні, живучи під обмеженнями. Під санкціями США він не перебуває.

Торік Фрідман публічно засудив війну як «трагедію», але відмовився від прямої критики путіна.

ЄС стверджує, що його докази свідчать про те, що Фрідман є співзасновником Alfa Group, що контролює найбільшого в Росії роздрібного продавця та приватний банк і має тісні зв’язки з російським політичним режимом. На думку ЄС, саме ці зв’язки дали йому змогу «придбати державне майно як винагороду від «Альфа-груп» за його лояльність до політичного режиму».

Фрідман разом зі своїми партнерами Петром Авеном, Германом Ханом і Олексієм Кузьмічовим входять до довгого списку мільярдерів, які звернулися до вищих судів ЄС, щоб уникнути санкцій Союзу, що передбачували заморожування активів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉