Facebook Pixel

«Ми не розуміємо, що відбувається» — президент Київстару щодо арешту активів

Арешт корпоративних прав «Київстару» серед 20 компаній, про які повідомили в СБУ, та непрозорість цієї ситуації лякає інвесторів. Таку думку висловив Олександр Комаров, президент компанії «Київстар», розповідаючи про інвестиційний клімат в Україні на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ).

«Корпоративні права цих компаній (у тому числі «Київстару». — The Page) були заарештовані. Я вимушений був повернутися в країну. Ми не розуміємо насправді, що відбувається. Ми досі не отримали жодних рішень суду. Тобто це про інвестиційний клімат. з моєї точки зору. Що ми маємо за тиждень: це пресрелізи — один СБУ, інший — Генеральної прокуратури України. Це стосується опосередковано та напряму одного з найбільших інвесторів України, яким я вважаю «Київстар», — висловився Комаров.

Він вважає, що Україні потрібно більш виважено та обережно поводитися із внутрішніми інвесторами, бо з ними радяться потенційні інвестори з інших країн.

Нагадаємо, що 9 жовтня СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права підсанкційних російських олігархів Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова в Україні. Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, однією з них є «Київстар».

В офіційній позиції «Київстару» компанія зазначила, що «підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником «Київстару», жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди.

Подякувати 🎉