Facebook Pixel

Росія не здатна на широкомасштабні наступальні дії одночасно на декількох напрямках – ISW

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) підтверджують дані українського Генштабу щодо нездатності російської армії вести наступальні дії одночасно на різних напрямках.

Про це йдеться в щоденному звіті ISW. Напередодні під час брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що російські окупанти перекинули свої війська з Авдіївського на Бахмутський напрямок, аби посилити наступ на місто.

Окрім цього Громов заявив, що ПВК «Вагнера» в період із 30 березня втратила у боях за Бахмут приблизно 4 тис. найманців.

Фахівці наголосили, що дані українського Генштабу підтверджують їхню оцінку про те, що росіяни не здатні одночасно наступати на декількох напрямках

Кремль може використати арешт журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича, щоб отримати поступки від США, вважають у ISW.

Напередодні Bloomberg повідомило з посиланням на свої джерела, що путін особисто схвалив арешт Гершковича, якого російська влада звинувачує в шпигунстві.

Quote«Повідомлення про особисту участь Путіна в першому з часів Холодної війни арешті американського журналіста може свідчити про те, що Кремль розглядає цей арешт як прораховану ескалацію, яку він спробує використовувати як важіль для отримання поступок від США», — пишуть експерти.

Варто зазначити, що напередодні затримання Гершковича американська влада закликала своїх громадян у рф негайно залишити її територію.

Контекст. Евана Гершковича затримали в Єкатеринбурзі наприкінці березня. Він довгий час жив у Росії, працюючи на іноземні видання. Протягом останнього року писав Для The Wall Street Journal. Журналіста звинуватили в шпигунстві й одразу доправили в СІЗО. Свою провину він не визнає, його справа маркована грифом «Цілком таємно». Редакція The Wall Street Journal просила Білий дім жорстко відреагувати на затримання Росією американського громадянина, зокрема, вислати зі Штатів російського посла та всіх російських журналістів. Однак поки що такий варіант не розглядається. 10 квітня Держдеп визнав Гершковича «неправомірно затриманим Росією».

Подякувати 🎉