Facebook Pixel

Євросоюз увів санкції проти військової компанії «Вагнер» Пригожина

ЄС увів санкції проти ПВК «Вагнер» і пропагандистського каналу РІА ФАН, якими володіє Євген Пригожин. Їх звинувачують у підтримці дій, спрямованих проти суверенітету України, і нападі на міста.

Про це пише офіційний журнал Європейського Союзу.

Причиною стало те, що «вагнерівці» підтримують дії, спрямовані на підрив територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

«ПВК «Вагнера» очолила напади на українські міста Соледар і Бахмут у січні 2023 року й бере активну участь в агресивній війні Росії проти України», – йдеться в повідомленні

До списку санкцій потрапила ще одна компанія Пригожина — РІА ФАН, яка веде пропагандистську діяльність і займається дезінформацією.

«РІА ФАН входить до складу медіагрупи «Патріот» — російської медіаорганізації, опікунську раду якої очолює Євген Пригожин. РІА ФАН займається проурядовою пропагандою та дезінформацією про агресивну війну Росії проти України», — зазначено в документі.

Нагадаємо, що 26 січня 2023 року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визнало російську приватну військову компанію «Вагнера» транснаціональною злочинною організацією.

Вищий суд Євросоюзу 8 березня 2023 року скасував санкції проти матері Євгена Пригожина Віолетти.

Подякувати 🎉