Facebook Pixel

Суд ЄС неочікувано скасував санкції проти матері Пригожина

Вищий суд Євросоюзу 8 березня скасував санкції проти матері Євгена Пригожина Віолетти. Таке рішення суд аргументував браком доказів її причетності до дій сина, повідомляє Reuters.

Скасування санкцій стало доволі неочікуваним на тлі санкцій ЄС проти рф, які охоплюють майже 1700 фізичних і юридичних осіб, а також торгових обмежень на десятки мільярдів доларів.

Quote«Генеральний суд скасовує обмежувальні заходи, застосовані до пані Віолетти Пригожиної... у контексті війни росії проти України», — йдеться в рішенні.

Рішення суду набуде чинності за два місяці та десять днів, або коли його підтвердить апеляція.

ЄС вніс Віолетту Пригожину до чорного списку 23 лютого 2022 року, її активи у ЄС заморожено. Підставою стали її ділові зв’язки із сином, який не тільки відправляє бойовиків ПВК «Вагнер» в Україну, але й займався постачаннями за російськими оборонними контрактами після анексії Криму.

Наприкінці лютого 2023 року Володимир Зеленський увів у дію нові санкції РНБО проти росіян, які причетні до примусової депортації українських дітей до рф, проти російських спортсменів, а також проти рідних Євгена Пригожина.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉