Facebook Pixel

Китай зміцнює стосунки з росією, — The Wall Street Journal

В останні місяці китайський лідер Сі Цзіньпін намагався публічно дистанціюватися від Пекіна та Москви, оскільки росія зазнає поразок у війні проти України. Однак насправді він дав вказівку своєму уряду налагодити більш міцні економічні зв'язки з росією пише The Wall Street Journal.

Йдеться про збільшення китайського імпорту російської нафти, газу і сільськогосподарських товарів, розширення спільних енергетичних партнерств в Арктиці і збільшення китайських інвестицій в російську інфраструктуру, як от залізниці і порти.

Росія та Китай також проводять більше фінансових операцій у рублях та юанях, а не в євро чи доларах. Це допомагає обом сторонам захиститися від майбутніх санкцій та ввести китайську валюту у ширший обіг.

Зміцнення зв’язків є останнім поворотом у двосторонніх відносинах, які посилилися безпосередньо перед російським вторгненням, коли в спільній декларації стверджувалося, що для партнерства «немає меж».

У письмовій заяві МЗС Китаю зауважили, що «Китай і росія є всебічними стратегічними партнерами один одного. Розвиток двосторонніх відносин ґрунтується на принципах позасоюзництва, неконфронтації та ненацілювання на треті сторони».

Партнерство Китаю з рф допомогло захистити росію від економічних наслідків західних санкцій, дозволивши російському диктатору володимиру путіну продовжувати свою війну.

Подякувати 🎉