Facebook Pixel

Продаж Черкаського «Азоту»: Держвиконавслужба виставила на аукціон майно підприємства [Оновлено]

Державна виконавча служба виставила на продаж майно найбільшого виробника добрив України Черкаського «Азоту». Стартова ціна підприємства – 31 млн грн.

Про це пише Setam.

Що отримав новий власник Черкаського «Азоту»

Новий власник отримає два корпуси заводоуправління з прохідною площею 3 та 6,4 тис. кв. м, а також гараж спецмашин для 2-х машин площею 83,7 кв. м. Все майно перебуває під арештом Державної виконавчої служби

Кому належить Черкаський «Азот»

Черкаський «Азот» із 2011 року входить до азотного холдингу Group DF, власником якого є Дмитро Фірташ. За 2022 рік підприємство виготовило 1,1 млн тонн добрив, що дорівнює третині споживання добрив в Україні за минулий рік. У січні — лютому 2023 року черкаський «Азот» холдингу OSTCHEM виготовив 235 тис. тонн мінеральних добрив. Це на 23% більше, ніж у січні — лютому торік. На підприємстві працюють 3,5 тис. робітників. За 9 місяців 2023 року, Черкаський «Азот» виробив 1,22 млн тонн мінеральних добрив.

Це не перша спроба продати завод. 24 квітня 2023 року Фонд гарантування вкладів на аукціоні не зміг розіграти лот з одним із найпотужніших виробників хімічних добрив Черкаським «Азотом». Причиною стала неявка учасників на аукціон. Тоді за 1,9 млрд грн розігрували комплекси будівель і споруд цехів загальною площею понад 130 тис. кв. м, майже 29 га землі, зокрема, із цільовим призначенням «землі промисловості», а також залишки природного газу обсягом понад 36,3 млн куб. м.

Оновлено: 20.11.2023 о 22.04:

Пресслужба Group DF повідомила, що продаж майна Черкаського «Азоту» не позначиться на виробництві добрив:

Quote«У зв’язку з появою в деяких ЗМІ інформації про начебто запланований продаж на аукціоні ДП «СЕТАМ» всього заводу Черкаський «Азот» пресслужба Group DF повідомляє: інформація про продаж заводу не відповідає дійсності та є відверто неправдивою. Наразі на аукціоні ДП «СЕТАМ» виставлено для продажу 4 непрофільні невиробничі приміщення заводу, не пов’язані з процесом виробництва. Мова йде про гаражі, окремі склади, офісне приміщення та непрацюючі корпуси цехів, які не використовуються підприємством понад 20 років.
QuoteНаголошуємо, що продаж цих приміщень жодним чином не позначиться на виробничому процесі та на потужностях заводу. Навпаки, в наших планах збільшувати потужності заводу та проводити модернізацію виробництва з метою зменшення собівартості продукції.
QuoteСьогодні підприємство залишається ключовим гравцем українського ринку та планово виконує 100% укладених контрактів. Дебіторська та кредиторські заборгованості повністю контрольовані, підприємство закупило достатньо газу для виробництва та продовжить виробляти та відвантажувати добрива чітко відповідно до виробничого графіка.
QuoteПереконані, що розповсюдженням дезінформації та подібними «інформаційними вкидами» займаються недобросовісні конкуренти заводів OSTCHEM. Просимо журналістів звертатися за коментарями до пресслужби Group DF за об’єктивною інформацією».

Детальніше про те, чим Дмитро Фірташ володіє в Україні, читайте у матеріалі The Page.

Подякувати 🎉