Facebook Pixel

Чи передасть Німеччина обіцяні Польщі батареї Partiot Україні – Берлін відповів Варшаві

Німецьке Міноборони чітко окреслило свою позицію щодо сьогоднішньої пропозиції Варшави передати ті системи ПРО Patriot, які призначались Польщі, Україні. Очільниця німецького оборонного відомства Крістіне Ламбрехт наголосила, що їх можна встановлювати лише на території членів-країн Північноатлантичного Альянсу, пише Reuters.

Quote«Ці Patriot є частиною інтегрованої протиповітряної оборони НАТО, а це означає, що вони призначені для розгортання на території НАТО», — підкреслила міністерка.

Водночас вона додала, що рішення про передачу батарей Patriot на територію України, яка не є членом НАТО, вимагає обговорення та схвалення країн Альянсу.

Контекст. Нагадаємо: в понеділок, невдовзі після падіння ракети на території Польщі, ФРН запропонувала передати країні додаткові системи протиракетної оборони, системи Patriot в тому числі. 24 листопада, на наступний день після масованої ракетної атаки, яка залишила більшість областей без світла, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак виступив із прохання до ФРН передати ці системи ПРО Україні. Він запропонував встановити їх на заході країни, аби вони захищали як українську, так і польську території.

Подякувати 🎉