Facebook Pixel

ЗАЕС та Хмельницька АЕС почали відновлювати живлення після атаки рф. Ще дві АЕС готуються до запуску

У четвер, 24 листопада, після відключення Запорізька атомна електростанція отримала живлення власних потреб від енергосистеми України. А на енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС проводили пускові операції. Про це повідомив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Він наголосив, що всі АЕС підключать до електромереж, як тільки до цього будуть готові енергосистеми. Після цього відбудеться поновлення постачання електроенергії побутовим споживачам.

Також Котін зазначив, що через удари рф по енергосистемі України існує реальна небезпека ядерної та радіаційної катастрофи, адже є величезний ризик ураження атомних станцій.

Quote«Інакше, як шантажем всього світу ці злочинні дії путіна і його поплічників, які штовхають людство на межу ядерної катастрофи, назвати не можна. За цей ганебний злочин росія має відповісти. На цю державу – спонсора тероризму мають бути негайно накладені додаткові жорсткі санкції, зокрема, на Росатом та афілійовані з ним структури, які є невіддільною складовою російської злочинної влади», — заявив Котін.

Варто зазначити, що станом на 18:00 Хмельницька АЕС вже підключила перший блок потужністю 1000 МВт до енергосистеми України, про що сповістив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Подякувати 🎉