Facebook Pixel

Викрадених в Україні дітей окупати вивозять на росію для всиновлення — ISW

Інститут вивчення війни (ISW) підтвердив, що російські загарбники депортують на росію дітей, де їх потім усиновлюють прийомні родини. Про це організації вдалося дізнатися від урядових джерел із рф.

Натепер достеменно відомо про щонайменше тисячу дітей, яких агресор вивіз із Маріуполя до Тюмені, Іркутська та Алтайського краю, де їх було всиновлено. Ще майже 300 українських дітей зараз «чекають на знайомство з новими родинами». Співрозмовники ISW розповіли, що за всиновлення дітей з України росіяни отримують одноразову грошову винагороду.

Такі дії рф грубо порушують Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобов’язання держави-окупанта не змінювати громадянський статус дітей, а також Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року, наголошує українське МЗС.

Контекст. За пів року війни росіяни депортували понад 7 тис. українських дітей, повернути вдалося лише 50. За ці самі шість місяців унаслідок бойових дій загинули 374 дитини, 723 – отримали поранення.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉