Facebook Pixel

3 роки тюрми: польському фермеру, який закликав путіна «розібратися з Україною», загрожує увʼязнення

Окружна прокуратура міста Глівіце, що у Польщі, повідомила про підозру польському фермеру, який розмістив на тракторі плакат зі зверненням до російського диктатора володимира путіна «розібратися з Україною».

Про це повідомляє пресслужба Окружної прокуратури польського міста Глівіце.

20 лютого 2024 року близько 15:00 поліцейські затримали водія одного з тракторів, який брав участь в акції протесту, через те, що передній частині автомобіля він вивісив банер із написом «Путін, наведи порядок з Україною, Брюсселем і нашими можновладцями». Поруч вивісив прапор СРСР.

Правоохоронці встановили особу чоловіка, здійснили фото- та відеодокументацію, склали протокол огляду запису та акт огляду вилучених речей. Також склали службові записки, що документують проведені дії. Банер та прапор вилучено.

Ухвалою від 22 лютого 2024 року відкрито провадження за діяння за ст. 117 § 3 Кримінального кодексу та ст. 256 § 1 a Кримінального кодексу відповідно до ст. ст. 11 § 2 Кримінального кодексу

Йому інкримінують :

  • пропаганда ідеології, що закликає до застосування насильства;
  • використання чи популяризація символіки, що підтримує агресію рф проти України.

Якщо його провина буде доведена, то чоловіку загрожує до 3 років в'язниці.

Розслідування було доручено кримінальному відділу Головного управління поліції в Катовіце.

Раніше The Page повідомляв, що польські аграрії заявили про блокаду переходу у Будзісько на польсько-литовському кордоні. Не виключено, що литовські фермери також приєднаються до протесту і перекриють рух зі свого боку.

Після розблокування всіх пунктів пропуску на кордоні з Польщею страйкарі знову оголосили загальнонаціональний протест проти імпорту зерна з України зранку 24 січня 2024 року.

20 лютого польські фермери заблокували усі пункти пропуску на кордоні між Польщею та Україною.

Поблизу пункту пропуску «Медика — Шегині» польські протестувальники посилили протести. Фермери перекрили залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

«Укрзалізниця» обурена втручанням польських протестувальників, які заблокували потяг і розсипали українське зерно, та закликає припинити незаконні дії. Компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів.

Увечері 20 лютого стало відомо, що польські протестувальники послабили обмеження р уху легкових автомобілів та автобусів на трьох пунктах пропуску. Йдеться про «Хребене — Рава-Руська», «Зосін — Устилуг» та «Долгобичув —Угринів».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉