Facebook Pixel

На кордоні з Польщею у чергах застрягли 2500 вантажівок – Держприкордонслужба

На пунктах пропуску, які заблокували польські протестувальники, черги на проїзд очікують 2,5 тис. вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі «Укрінформу».

Quote«Блокується рух вантажівок, пропускається по кілька автомобілів на годину в обох напрямках на всіх пунктах пропуску. Вантажівки, які їдуть з України через Ягодин і Шегині, взагалі не пропускають. Станом на ранок на території Польщі у чергах стоять 2500 вантажівок», — поінформував речник.

Він додав, що легковики та автобуси пересуваються вільно.

З 20 лютого польські аграрії проводять загальний страйк по всій Польщі, блокуючи у приблизно 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

Після розблокування всіх пунктів пропуску на кордоні з Польщею страйкарі знову оголосили загальнонаціональний протест проти імпорту зерна з України зранку 24 січня 2024 року.

20 лютого польські фермери заблокували усі пункти пропуску на кордоні між Польщею та Україною.

Поблизу пункту пропуску «Медика — Шегині» польські протестувальники посилили протести. Фермери перекрили залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

«Укрзалізниця» обурена втручанням польських протестувальників, які заблокували потяг і розсипали українське зерно, та закликає припинити незаконні дії. Компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів.

Увечері 20 лютого стало відомо, що польські протестувальники послабили обмеження руху легкових автомобілів та автобусів на трьох пунктах пропуску. Йдеться про «Хребене — Рава-Руська», «Зосін — Устилуг» та «Долгобичув —Угринів».

Подякувати 🎉