Facebook Pixel

Укрзалізниця обурена діями польських протестувальників, які розсипали зерно на кордоні

«Укрзалізниця» обурена втручанням польських протестувальників, які заблокували потяг і розсипали українське зерно, та закликає припинити незаконні дії. Компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів.

Про це повідомила пресслужба «Укрзалізниці».

Quote«На вантажній станції Медика польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів, у яких знаходилося зерно. Український вантаж прямує до Німеччини транзитом через Польщу», – йдеться у повідомленні.

Компанія зазначила, що чітко дотримується введеної у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Польщі і перевозить їх лише транзитом.

Quote«Усі вагони на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює, щоб українське зерно потрапило на польський ринок», – додали в пресслужбі «Укрзалізниці».

Наразі на станції Медика перебувають в очікуванні перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією. Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці проінформували польську залізницю та посольство України в Польщі.

Quote«Такі вчинки не сприяють розв’язанню можливих проблем, а грають на руку країні-агресору», – йдеться в повідомленні.

За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, розсипане українське зерно на залізничних коліях у Польщі – чергова політична провокація, спрямована на розкол між нашими народами.

Відомо, що польські протестувальники вже блокували пасажирський поїзд №119 Київ — Хелм та намагалися заблокувати два вантажні поїзди.

Пасажирські поїзди до Республіки Польща та зворотно наразі курсують за графіком.

Раніше The Page повідомляв, що 20 лютого польські протестувальники посилили протести поблизу пункту пропуску «Медика — Шегині». Фермери перекрили залізницю та розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉