Facebook Pixel

Південна Корея заборонила експорт промислових товарів у росію та білорусь

Південна Корея суттєво посилила контроль над експортом основних товарів промисловості до рф і білорусі через російське вторгнення в Україну.

Зміни набирають чинності в п’ятницю, 28 квітня 2023 року, повідомило державне корейське агентство Yonhap у понеділок, 24 квітня.

До переліку заборонених для експорту товарів уряд додав ще 741 товар, з-поміж яких напівпровідники, хімічні речовини, сталь, автомобілі, квантові комп’ютери та інша техніка.

Отже, список збільшився до 798 найменувань, уточнили в міністерстві торгівлі, промисловості та енергетики Республіки Корея.

Міністерство аргументувало свій крок високою ймовірністю того, що росія та білорусь використовують ці товари для озброєння та військових цілей. Виключення з переліку можливі для «виняткових випадків», кожний з яких розглядатиметься окремо.

Водночас Південна Корея повернула Японію до «білого списку» надійних торговельних партнерів за три роки після взаємного видалення. Це стосується експорту та імпорту стратегічних товарів. У березні Японія теж скасувала обмеження на експорт до Сеула матеріалів для виробництва напівпровідників і дисплеїв, що діяли з 2019 року.

Отже, преференційний режим у торгівлі Корея застосовує вже до 29 країн, включно зі Сполученими Штатами, Францією та Великою Британією.

Контекст. Наприкінці лютого 2022 року Південна Корея оголосила, що заборонить експорт стратегічних матеріалів до росії та блокуватиме російські банки у SWIFT.

Минулого тижня росія пригрозила Сеулу почати постачання зброї в КНДР, якщо Південна Корея передаватиме ракети та іншу зброю для України.

Світові автовиробники й далі виходять із рф через її агресивну війну: Toyota, Nissan, Mercedes, Volkswagen, проте південнокорейські бренди досі продовжують продажі в росії.

Подякувати 🎉