Facebook Pixel

Завод закриє, однак із ринку не піде: як надалі працюватиме Toyota в росії

Японський автовиробник Toyota анонсував повне зупинення випуску автомобілів у рф. Компанія вирішила закрити свій російський завод, проте повністю виводити бізнес із країни-агресора наміру не має.

Як пишуть росЗМІ, йдеться про потужності Toyota в Санкт-Петербурзі, на яких випускалися моделі Camry та RAV4. Завод буде закрито з огляду на те, що автовиробнику так і не вдалося налагодити ритмічні постачання складників, необхідних для складання автомобілів, на тлі війни рф в Україні. Об’єкт буде законсервований, а згодом, ймовірно проданий.

На додачу Toyota розпрощається з працівниками заводу та оптимізує діяльність свого офісу в Москві. Співробітникам обіцяють виплатити компенсації (від 12 окладів).

Але остаточно залишати російський ринок Toyota не планує. Рішення про зупинення заводу жодним чином не вплине на роботу дилерської мережі автовиробника. Компанія також обіцяє продовжити післяпродажне обслуговування автомобілів Toyota та Lexus.

Контекст. Нагадаємо: імпорт автівок бренду в росію зупинився ще в березні.

Раніше цього місяця стало відомо, що Traton – дочірня компанія Volkswagen Truck – анонсувала продаж двома її підрозділами своїх дилерських бізнесів на росії місцевим компаніям. Йдеться про виробників вантажівок і автобусів MAN Truck & Bus і Scania. Ба більше, остання також позбудеться свого фінансового підрозділу у рф.

У серпні німецький автовиробник Mercedes-Benz повідомив, що збирається продати свій завод зі складання автівок, який розташований під Москвою.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉