Facebook Pixel

Підрив Каховської ГЕС: Будівництво водогону до Кривого Рогу затримується – селищний голова Томаківки

Новий магістральний водогін «Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка», що повинен забезпечити водою мільйон жителів декількох областей України, не завершений. Раніше Агентство відновлення обіцяло його побудувати до кінця листопада.

Про це розповів Суспільному.Дніпро селищний голова Томаківки Іван Калашник.

Quote«Водогін не завершений. Я говорив так, як відповідали нам і підрядники, і представники обласної влади. Як говорили — що в кінці жовтня має запрацювати, але на сьогоднішній момент він ще не добудований».

Підрив Каховської ГЕС: Які причини затримки будівництва водогону до Кривого Рогу

Очільник Томаківки розповів, що наразі немає чітких дат завершення будівництва. Також він назвав причини затримки будівництва:

Quote«Погода, зараз пішли дощі, а оскільки всі роботи майже у полі, тому я думаю, саме у цьому причина».

Підрив Каховської ГЕС: Що відомо про будівництво водогону до Кривого Рогу

Нагадаємо, що 7 червня Кабмін виділив 1,5 млрд грн для будівництва нових магістральних водогонів для забезпечення Кривого Рогу, Нікополя та Марганця питною водою. Області також забезпечені спеціалізованою технікою для підвезення води та системами доочищення. 4 липня Держагентство з відновлення заявило про початок будівництво магістральних водогонів для областей, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС. Однак підсумкова ціна зросла до 13,5 млрд грн.

Будівництвом водогону займається фірма соратника Труханова Юрія Шумахера ТОВ «Ростдорстрой», компанія Autostrada та ТОВ «Автомагістраль-Південь». Кабмін обіцяє завершити роботи до кінця осені 2023 року.

За останніми даними Агентства відновлення, будівельники проклали 230 км із 300 км магістрального водогону та завершили проєкт на 76%.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉